Ellecom

Eikenstraat 5

€ 50,- per vierkante meter per jaar
Object -
Conditie
bestaande bouw
Huurprijs
€ 50,-  per vierkante meter per jaar
Status
Beschikbaar
Oplevering
in overleg
Toon meer kenmerkenToon minder kenmerken
Terug naar boven

Eikenstraat 5 , Ellecom

Op het landgoed Avegoor ligt in de bossen verscholen een voormalige sporthal uit 1942. Deze sporthal is een van de weinige overblijfselen in Nederland van typisch nationaal-socialistische architectuur. Het gebouw en zijn enorme rieten kap is zeer uniek. Authentieke interieurelementen als de enorme houten spanten en de fraaie dakkapellen zijn nog steeds intact. Het casco is in 2017 geheel gerenoveerd/ gerestaureerd wat het geheel tot een imponerend monument maakt.

Landgoed Avegoor ligt aan de rand van het dorp Ellecom en is goed herkenbaar vanaf de weg tussen Arnhem en Dieren. Ellecom beschikt over cafe’s, restaurants en hotels. De ligging naast Nationaal Park Veluwezoom maakt Ellecom tot de ideale uitvalsbasis voor verschillende wandeltochten. De wonderschone tuinen van Landgoed Middachten zijn het hele jaar door te bezoeken en vormen één van de hoogtepunten van de omgeving van deze voormalige sporthal. De Posbank en de plaatsen Zutphen en Doesburg liggen ook in de directe omgeving.

Door de unieke vrije overspanning en de bijzondere nokhoogte is het tevens mogelijk het middendeel van een (gedeeltelijke) verdiepingsvloer te voorzien.

Kenmerken
Soort gebouw: Multifunctionele ruimte met voormalige woning en berging.
Aantal bouwlagen: Middendeel 1 bouwlaag (24 x 60 m2 en 15 meter hoog), koppen 2 bouwlagen
Bouwjaar: Omstreeks 1942
Omvang perceel: Circa 6.790 m2
Omvang gebouw: Circa 1700 m2 bvo exclusief ca. 150 m2 op de achterste kop.
Status : Gemeentelijk monument

Huurprijs
in overleg en afhankelijk van het niveau van oplevering.
Als indicatie kan uitgegaan worden van € 50,- per m2 in de huidige staat.

Bestemming
de bestemming is "Niet-agrarisch bedrijf". Hierbij is ondergeschikte productiegebonden detailhandel toegestaan.
De mogelijkheden binnen het vigerende bestemmingsplan zijn beperkt. De gemeente heeft te kennen gegeven medewerking te willen verlenen aan een alternatieve invulling mits deze invulling voor de omgeving niet belastend is.
Denkrichtingen zijn hierbij: recreatie (verblijfsrecreatie/dagrecreatie), zorg, binnenopslag, aan landbouwverwante functies, dierenkliniek of overige dienstverlening zoals een museum.

Bijzonderheden
daar het object een gemeentelijk monument betreft kan er aan het exterieur nagenoeg niets gewijzigd worden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
REBO Bedrijfsmakelaars B.V.
Telefoon: 026-3201 805
Contactpersoon: de heer R. Alofs

Disclaimer
Deze publicatie is bestemd voor verkoopdoeleinden om mogelijk kandidaten vrijblijvend te interesseren voor het betreffende object. Ondanks dat de informatie met de grootste zorg is samengesteld kunnen aan deze presentatie geen rechten worden ontleend.
Plattegronden zijn indicatief, de huidige indeling kan afwijken van de indeling op de plattegronden. Makelaar en verhuurder aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid hieromtrent. Verhuur voorbehoud toestemming verhuurder.
Terug naar boven

Vergelijkbare objecten

Middachterlaan 2

Ellecom

Middachterlaan 2

Ellecom

REBO Groep is aangesloten bij: