St.-jacobiparochie

Gijsbert van Swietenstraat 23

Object -
Conditie
bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Oplevering
per datum
Toon meer kenmerkenToon minder kenmerken
Terug naar boven

Gijsbert van Swietenstraat 23 , St.-jacobiparochie

TE KOOP | Uniek en bijzonder object op een perceel van 5.529 m²!

Aan de Gijsbert van Swietenstraat 23 in St.-Jacobiparochie bevindt zich een watertoren van Vitens welke geen functie meer heeft in het drinkwaterproces. Om onnodige leegstand en verval te voorkomen wenst Vitens deze locatie te verkopen aan een creatieve en ondernemende koper die het perceel met de watertoren een duurzame herbestemming wil geven die past in de omgeving.

Locatie
De watertoren staat op een perceel van 5.529 m². De architectonische onderdelen van de watertoren zijn het basement, de schacht en het dak met daarop de glazen opbouw die een fantastisch uitzicht biedt over de omgeving. Het gebouw kenmerkt zich door authentieke elementen en is vanuit de verre omstreek van Sint Jacobiparochie te zien. Met het beëindigen van de functie ten behoeve van de drinkwatervoorziening is het nu tijd voor nieuwe mogelijkheden. De open schacht van de watertoren en het ruime perceel bieden hiervoor veel mogelijkheden.

Sint Jacobiparochie (Sint-Jabik) is een dorp met ca. 1.725 inwoners (2020) in de gemeente Waadhoeke, in het noorden van de provincie Friesland. Het dorp kent een aantal sport- en culturele verenigingen, kleinschalige horeca en detailhandel en een eigen basisschool. Grootschaliger voorzieningen bevinden zich in het nabijgelegen Sint Annaparochie.

Bestemming
Het perceel met de watertoren heeft als huidige bestemming “Groen”. Het object wordt opgeleverd in de huidige fysieke en juridische staat.

Herbestemming
Het gemeentebestuur van Waadhoeke heeft nog geen vastomlijnd stedenbouwkundig kader voor de locatie vastgesteld. In de recent door de raad vastgestelde Woonvisie Waadhoeke 2020 - 2030 wordt in die visie op het wonen geen ruimte voor nieuwbouw in Sint Jacobiparochie weergegeven. Op voorhand zou daarom woningbouw kunnen worden uitgesloten. Het gemeentebestuur ziet evenwel creatieve of innovatieve ideeën met draagvlak vanuit het dorp voor herbestemming/gebruik van de locatie door een initiatiefnemer of belangstellende(n) graag tegemoet.

Met het herbestemmen van objecten krijgt u te maken met spelregels en instanties. Gespecialiseerde marktpartijen kunnen u hierover aanvullend adviseren. Voor een eerste snelle ambtelijke beoordeling kunnen potentiële kopers contact opnemen met de frontoffice Wabo van de gemeente Waadhoeke.

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Sint Jacobi Parochie
Sectie: A
Nummer: 2131
Oppervlakte: 00.55.29 ha
De watertoren heeft geen status van gemeentelijk monument of Rijksmonument.

Opleveringsniveau
Het perceel en de opstallen worden opgeleverd in de huidige fysieke en juridische staat, vrij van huur en/of gebruik.

Voorbehoud
Definitieve goedkeuring verkoper.

Verkoopproces
Het perceel zal worden verkocht door middel van een inschrijving. De inschrijvingstermijn duurt tot en met 15 maart 2021.
Uitgebreide verkoopinformatie en het biedingsformulier treft u aan in de dataroom.

Voor meer informatie en toegang tot de digitale dataroom verzoeken wij u ons een e-mail te sturen met uw contactgegevens (bedrijfsmakelaars@rebogroep.nl) of via Funda, klik op 'neem contact op met de makelaar' en vul uw gegevens in met het verzoek tot toegang tot de dataroom.

============================================

Deze informatie is met zorg door ons samengesteld, echter aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid hiervan. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Koper wordt in dit verband geattendeerd op zijn wettelijke onderzoeksplicht als koper naar alle zaken die voor hem bij aankoop van belang zijn. Daarom is het voor koper van belang om de informatie zoals hier verstrekt is, goed te controleren of hiervoor een deskundige in te schakelen, zoals een eigen bedrijfsmakelaar en/of -adviseur. Eventuele transacties dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan opdrachtgever c.q. eigenaar van het gebouw. Tot deze goedkeuring verleend is, zijn alle uitgebrachte aanbiedingen geheel vrijblijvend.
Terug naar boven

Plattegrond

REBO Groep is aangesloten bij:

Help de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Voor bezoek zijn onze kantoren beperkt, met inachtneming van alle RIVM voorschriften, geopend. Neem bij voorkeur telefonisch of per e-mail contact met ons op, want we werken op dit moment het liefst op afspraak. Door goed geïnformeerd te blijven en de adviezen op te volgen, kunnen we onszelf en anderen beschermen. De meest actuele COVID-19 informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Ga naar REBO en Corona